Fără categorie

Az idei első lehívható európai alapok. Az időszak július 29-én kezdődik

Az első, gazdálkodóknak szóló európai alapokra vonatkozó alintézkedések. A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium meghirdette az európai támogatási kérelmek benyújtásának idei első szakaszát. Ez a földjüket vagy állataikat bebiztosító mezőgazdasági termelőknek, valamint azoknak szól, akik termelői csoportokat akarnak létrehozni.

A gazdálkodók július végétől pályázhatnak a 17.1 alintézkedés finanszírozására, és rajtol a projekt benyújtási szakasza a 9.1 alintézkedés esetében is. Ezek az alintézkedések idén a korábbi évekhez hasonló körülmények között zajlanak, és részei a Romániának az új közös agrárpolitika átmeneti időszakára elkülönített finanszírozási „készletének”.

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (MADR) csütörtökön – július 22-én jelentette be a 17.1. – „Vetemény-, állat- és növénybiztosítási díjak” alintézkedés keretében nyújtandó finanszírozási kérelmek leadására vonatkozó időszak megnyitását, valamint a 9.1 – „Termelői csoportok létrehozása a mezőgazdasági ágazatban” alintézkedés keretében a projektek beadására vonatkozó ülésszak elindítását, tudta meg az Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

A 17.1. – „Vetemény-, állat- és növénybiztosítási díjak” alintézkedés keretében a támogatási kérelmek benyújtására július 28., 09 órától 2021. október 31., 16 óráig kerül sor.

Az ezen intézkedésre elkülönített összeg 31.200.000 euró, a vissza nem térítendő állami támogatás a mezőgazdasági termelő által ténylegesen fizetett, támogatható biztosítási díj 70 százalékának felel meg.

Ugyanakkor a 9.1 – „A mezőgazdasági termelői csoportok létrehozása” alintézkedés keretében a projektek leadására július 29., 9 óra és október 29., 16 óra között kerül sor.

Az erre az alintézkedésre elkülönített összeg 6.769.295 euró, a meghirdetett szakaszban.

A két alintézkedéshez kapcsolódó Jelentkezési Útmutatók megtalálhatók a www.madr.ro és a www.afir.info weboldalakon, áll a MADR értesítőjében.