Fără categorie

APIA – támogatások. Oros miniszter bejelentette az összeget, amelyet a gazdák az idei évtől kapnak!

A hét végén Adrian Oros földművelésügyi miniszter látogatást tett Bihar megyében, Nagyváradon, ahol felavatták a Bihar megyei Növényegészségügyi Hivatal új székházát. E látogatás alkalmából Adrian Oros több nyilatkozatot tett a gazdálkodóknak következő időszakban juttatandó összegekről, beleértve az APIA 2021 -es támogatások kifizetésének összegét.

„Munkalátogatást tettem Bihar megyében. Velem együtt ott volt Bihar megye prefektusa, Dumitru Țiplea, Marius Micu államtitkár és az Országos Növényegészségügyi Hatóság főigazgatója, Florentin Milea. Ebből az alkalomból bemutattuk a folyamatban lévő MADR programokat, az átmeneti időszak támogató intézkedéseit és a Nemzeti Stratégiai Terv (PNS) szakaszát” – mondta nagyváradi látogatásáról Adrian Oros.

A 2021–2022-es átmeneti időszakról a földművelésügyi miniszter elmondta, hogy hogy „6,2 milliárd euró elkülönített összegben részesül, amelyből 3 milliárd euró közvetlen kifizetés az APIA-n keresztül, 3,2 milliárd euró pedig a mezőgazdasági és a vidékfejlesztési befektetési támogatási intézkedések része. Pontosítottuk, hogy ezek a támogató intézkedések magukban foglalják a román mezőgazdaság jelenlegi igényeit és prioritásait, és különösen a tárolási és feldolgozási beruházásokban fognak tükröződni, hogy kiegyenlítsék a kereskedelmi hiányt.”