Fără categorie

Az EAST Group felavatta Románia legmodernebb gabonatároló telepet!

A Maros megyei Kerelőszentpálon avatta fel az EAST csoport a Románia legmodernebb gabonaraktárát. A hivatalos avatóra sok gazda jelenlétében került sor, de a partnerek is megjelentek, akik a Nyílt nap rendezvény keretén belül ismertették ajánlataikat.

Vincze Tamás, az East Grain KFT igazgatója a rendezvény megnyitóján elmagyarázta, hogy a Covid-19 járvány miatt az új bázis megnyitását elhalasztották addig, amíg a gazdák és partnereik is részt vehetnek az eseményen.

„Több mint egy év telt el azóta, hogy ilyen felállásban találkozhattunk, de örömmel látom, hogy szép számmal gyűltünk össze ma is, Kerelőszentpálon. A járvány miatt tavaly októberben nem tudtuk megfelelően megünnepelni ennek az operatív bázisnak a megnyitását, ezért ma megpróbáljuk bepótolni. Ezt az eseményt éppen azért neveztük nyílt napnak, mert szeretnénk hozzáférést biztosítani a gazdáknak ennek a bázisnak minden részéhez, és álszerénység nélkül azt mondhatjuk, hogy jelenleg ez a legmodernebb gabonafogadó bázis Romániában” – mondta Vincze Tamás, az esemény megnyitóján.

A 7,6 millió eurós beruházást egy éven belül kivitelezték

Az EAST csoport befektetése 7,6 millió euróba rúg, és azt a célt szolgálja, hogy a gazdák a legjobb körülmények között vegyék át a gabonaféléket, és biztosítsák a szükséges mezőgazdasági inputokat. A tárolókapacitás a cég silóiban és raktáraiban jelenleg 40.000 tonna, és ami ezen a bázison innovatív, az az Erdélyben egyedülálló szállítási technika, amely lehetővé teszi a gabonafélék közvetlenül a takarmánygyárba történő továbbítását szalagon, hídon.

„Az árukat a legkorszerűbb szállítási technikával mozgatják, 120 tonna / óra sebességgel, és két professzionális tisztítógéppel és egy 28 tonna / óra nagy teljesítményű szárítóval is rendelkezünk. Büszkék vagyunk az egyedülálló szállítási technikánkra is, ez Erdélyben egyedülálló, mondom én, ez egy híd az áruk szalagon történő szállítására a szomszédságunkban álló takarmánygyárába. A bázisunk része egy raktár is, amely alapanyagokat, vetőmagokat, peszticideket és műtrágyákat tárol, így nagyon gyorsan teljesíthetjük a gazdák megrendeléseit” – mondta Vincze Tamás, az East Grain igazgatója a kerelőszentpáli beruházásról, amely körülbelül egy év alatt készült el, 2019 októbere és 2020 októbere között.

Az ország központja, stratégiai régió a nemzeti mezőgazdaság számára

A kerelőszentpáli bázis az EAST csoport stratégiai befektetése, amely az ország központi területé létesült, és ez az egyik legfontosabb szempont mezőgazdasági tekintetben.

„A kerelőszentpáli bázis a csoport stratégiai befektetése. Úgy gondoljuk, hogy az ország ezen területe Románia egyik legfontosabb mezőgazdasági területe három okból: az éghajlat, a talaj minősége, de a legfontosabb az itt földet művelő gazdacsoport. Tehát mi, az EAST csoporthoz hasonlóan, új erőkkel szeretnénk támogatni és találkozni gazdáinkkal integrált tevékenységünket végezve” – mondta az East Grain igazgatója.

Megerősített partnerség a mezőgazdasági termelőkkel a legjobb minőségű alapanyagok biztosításával

Az új gabonabázis megerősíti és fejleszti a csoport partnerségét a gazdákkal. „Termelő partnereink segítségével a legjobb körülmények között kínáljuk a gazdáknak a megfelelő minőségű alapanyagokat. Szállítási és logisztikai megoldásokat kínálunk logisztikai vállalatunkon és saját teherautó -flottánkon keresztül, szolgáltatásokkal rendelkezünk az áruk felvételére, tárolására, szárítására és tisztítására a kerelőszentpáli fogadóállomásainkon keresztül. Azért vagyunk itt, hogy a gazdák gabonáját nagyon versenyképes áron és megfelelő körülmények között vásároljuk fel. Ezt azért tehetjük meg, mert ezen áruk nagy részét végül a kerelőszentpáli takarmánygyárban dolgozzák fel, amely szintén a vállalatcsoportunkhoz tartozik, amely, mondhatni, a legnagyobb és legerősebb gyár Romániában. Meggyőződésem, hogy az erdélyi mezőgazdasági ágazatnak csak együttműködéssel és helyi, regionális szintű hozzáadott érték megteremtésével lehet fényes jövője. Ahelyett, hogy bármilyen nyersanyagot exportálnánk a mező széléről, a gazdákkal együtt egy integrált láncot hozunk létre, amelyen keresztül a hozzáadott érték az erdélyi gazdálkodók zsebében marad” – tette hozzá Vincze Tamás, az East Grain igazgatója.

Az EAST csoport ajánlatát bemutatták a gazdáknak

Gáspár Tamás, az East Agro Input vezérigazgatója bemutatta azokat a megoldásokat, amelyeket a vállalat együttműködő partnerekkel együtt kínálhat a gazdáknak. „Szeretném megköszönni azt is, hogy ilyen nagy számban jelentek itt meg. Véleményem szerint most az őszi növényekre kell összpontosítanunk. Partnereinkkel együtt megoldásokat és technológiákat kínálunk minden gazdaság számára, ezért üzenjük a gazdáknak, hogy ha bármilyen kérdésük van, tegyék fel nekünk, és mi támogatjuk őket mindenben, amire szüksége van ” – mondta Gáspár Tamás, az East Agro Input vezérigazgatója.


Balról jobbra: Gáspár Tamás, az East Agro Input vezérigazgatója, Varó Noémi, az East Agro Input ügyintézője és Vincze Tamás, az East Grain vezérigazgatója

EAST Group – több részleg, kutatási partnerség a kolozsvári USAMV-vel

Varó Noémi, az East Agro Input ügyintézője kifejtette, hogy a vállalaton belül több részleg létezik, és ezen felül a kutatási részt is támogatják, mivel szoros kapcsolatban állnak a kolozsvári USAMV-vel.

„Az EAST csoport több részlegből áll: gabonaátvételi részlegből, szállítási részlegből, peszticid-részlegből és mindenből, ami a mezőgazdasági inputokkal kapcsolatos, és van néhány, amely más területeken található. Támogatjuk a kutatási részt is, szoros kapcsolatban állunk az ország egyetemeivel, különösen a kolozsvári USAMV-val. Van hozzáértő, fiatalokból álló csapatunk, akik dolgozni akarnak, és ezért nekik is köszönetet mondok” – fogalmazott Noémi Varó, az East Agro csoport képviselője.

Florin Varó, az East Agro Input partnere közvetlenül a gazdákhoz fordult, megköszönve részvételüket: „Mint tudják, mindig is a lehető legközelebb akartunk lenni Önökhöz, és ennek érdekében szerveztük meg ezt az eseményt is. Örülök, hogy ilyen nagy létszámban eljöttek, örülök, hogy sokuknak sikerült egy kis időt erre fordítani a drága szabadidejükből. Szerencsére, olyan időszakba kerültünk, amikor tényleg kevesebb a munka, és találkozhattunk itt. Bízom benne, hogy jól együttműködünk, és ezer és ezer köszönet és gratuláció az East Agro csapatának”.

A gazdák elégedettek az EAST csoporttal való együttműködéssel

A kerelőszentpáli rendezvényen alkalmunk volt újra találkozni Erdély legfontosabb gazdáinak egy részével. Az EAST csoport partnerei is jelen kívántak lenni az ünnepi rendezvényen, az új gabonatelep megnyitóján.

Cosmin Sârbu gazda a Heltea Mezőgazdasági Társaságból

„Az East Agro megalakulásának kezdete óta együttműködünk térségünkben az inputok, a műtrágyák és a peszticidek tekintetében, és ennek a partnerségnek az alapja a komolyság és a gyorsaság” – mondta Cosmin Sârbu brassói gazda, a Heltea Mezőgazdasági Társaságból, amely 400 hektáron gabonafélékkel, burgonyával és répával foglalkozik.

Vlad Sofron, az SC Agro Reform Bichiș gazdája

A Maros megyei Vlad Sofron, az SC Agro Reform Bichiș, a mintegy 600 hektáros gazdaság képviselője köszönetet mondott az East Agro csapatának minden támogatásért, amelyet azért kapott, hogy a legjobb termést érje el.

„Annak ellenére, hogy meteorológiai szempontból kicsit nehezebb évünk volt, és bizonyos nehézségekkel szembesültünk, most úgy tűnik, hogy a vége felé kezdenek jól menni a dolgok, jók a produkciók. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani együttműködőinknek minden felajánlott támogatásért, az East Agro csapatának, akik minden szükséges támogatást megadtak nekünk, és megadtak nekünk minden technikai adatot és a legmagasabb minőségű termékeket ahhoz, hogy jó termést kapjunk. Reméljük, hogy a szezon végéig, a betakarításig jól tudjuk vinni a munkát, és a kapott termés olyan lesz, mint amire számítottunk, illetve, hogy a hozam is jó lesz, és tovább tudunk fejlődni” – mondta Vlad Sofron gazda.

Valentin Mărginean gazda a Klaus Agrar SRL -től

A kerelőszentpáli rendezvényre ezúttal is eljött Valentin Mărginean ismert Maros megyei gazda, aki körülbelül 1500 hektáron dolgozik. Elmondta, hogy az agrárvállalkozások esetében a kompetencia legtöbbször nem a piacon eltöltött időhöz, hanem a komolysághoz és a részvételhez kapcsolódik.

„A vállalkozás komolysága és hozzáértése bebizonyította, hogy nem szükséges nagyon nagy régiséggel rendelkezni, sokkal rövidebb idő alatt is lehet bizonyítani. Hosszú távú együttműködést, partnerséget tervezünk. Kezdtük a gabonafélékkel, a gabona felvásárlással, majd később a peszticiddel folytattuk, amely a vállalat új részlege, most pedig a vetőmag -termelés terén is együttműködünk. Vagyis a peszticidek innen indulnak, és mi visszatérünk a gabonafélékkel, ide, tehát ugyanebbe a bázisba, ugyanoda, ahol ma találkoztunk. Bátran ajánlom az East Agro csoporttal való együttműködést” – mondta Valentin Mărginean, Maros megyei gazda.

Az EAST csoport második bázisa, Bonchidán

A kerelőszentpáli eseményen az EAST csoport képviselői jó hírrel szolgáltak a gazdáknak: az EAST csoport második bázisának megnyitását jelentették be a Kolozs megyei Bonchidán.

„Az idei szezontól kezdve megnyitjuk az EAST Group második bázisát, a Kolozs megyei Bonchidán, így még közelebb leszünk Önökhöz. Rendkívüli szezont, gazdag termést kívánunk, csodálatos árakkal, és ne felejtsék el, Önök mellett vagyunk a vetéstől aratásig, és a betakarításról a vetésig” – hangzott Vincze Tamás üzenete a csoport gazdálkodó partnerei számára.