Fără categorie

APIA -előleg, 2021.: Az első részlet összege, amelyet a gazdáknak utalnak támogatás gyanánt!

Az első részlet összege, amelyet a mezőgazdasági termelők támogatáskánt kapnak, és amelyet a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) hivatalosan közölt. A kifizetési ügynökség a szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleményében jelezte, hogy a támogatások előlegeként a gazdálkodóknak idén átutalandó teljes összeg egymilliárd eurót tesz ki.

„A Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség az előleg folyósításának időszakában, 2021. október 18-tól 2021. november 30-ig 1 milliárd euró feletti finanszírozást céloz meg, az Európai Mezőgazdasági Garanciaalap (FEGA), valamint az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból (FEADR) finanszírozott intézkedések esetében” – olvasható az APIA által 2021. augusztus 5-én, csütörtökön küldött sajtóközleményben.

A hektáronkénti programok összegét még nem hagyták jóvá

Jelenleg nem tették közzé a kormányhatározatot a támogatási konstrukciókra vonatkozó összegekkel, de a korábbi évekhez hasonlóan az egységes területalapú támogatás, az SAPS, az újraelosztási támogatás, a zöldítési támogatás és a fiatal gazdáknak nyújtott kifizetések benne lesznek az előlegben. Szintén az előlegben utalják a kapcsolt állattartási támogatásban részesülő juh- és kecsketenyésztőknek, valamint azon mezőgazdasági termelőknek járó összegeket is, akik kompenzációs kifizetésekben részesülnek.

„A 2021. augusztus 4 -i 1.295 / EU rendelettel összhangban a 1306/2013. európai parlamenti és tanácsi rendeletben a közvetlen kifizetések és a területre és állatokra vonatkozó vidékfejlesztési intézkedések előlegeinek szintjét illetően kivételként jelenik meg a 2021 -es évre vonatkozóan, hogy a tagállamok legfeljebb 70 százalékos előleget fizethetnek a 1307/2013 (EU) rendelet I. mellékletében felsorolt ​​közvetlen kifizetések esetében, és legfeljebb 85 százalékot az 1306/2013/EU rendelet 67. cikkének (2) bekezdésében említett vidékfejlesztési támogatás esetében”, áll az APIA közleményében.

A FEGA (Európai Mezőgazdasági Garanciaalap) által finanszírozott programok kifizetése lejben történik, az Európai Központi Bank 2021.09.30 -án meghatározott és az Európai Unió Hivatalos Lapjában közzétett árfolyam szerint.

Az FEADR (Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap) által finanszírozott programok kifizetése lejben történik, az Európai Központi Bank által 2020.12.31 -én megállapított és az Európai Unió Hivatalos Lapja C sorozat 1/03 számában közzétett, 4.8683 lej / euró árfolyamon.