Fără categorie

APIA – bejelentés a kifizetés előtt álló legközelebbi támogatásokról

APIA-vezetők egy találkozón! Az APIA főigazgatójának, Adrian Pinteának – aki augusztus 16-án, hétfőn a Bákó Megyei Központban volt – olyan témák szerepeltek napirendjén, mint a támogatások kifizetése, de egy új kampány előkészítése is a 2021-es támogatási rendszerek előlegének kifizetésére. Adrian Pintea az ország északkeleti régiója megyéinek vezetőségével találkozott.

Az ügynökség közleménye szerint a főigazgató mellett jelen voltak a Bákó, Botoșani, Iași, Suceava, Neamț és Vaslui megyei központok ügyvezető igazgatói. Az idézett forrás azt is leszögezi, hogy a találkozó lehetőséget kínált a az olyan kérdések megvitatására is, mint például: a megyei központok által a 2020-as kampányban teljesített kifizetések helyzete; az ország északnyugati régiójában a 2021-es kampányra vonatkozó helyszíni ellenőrzések összefoglalása; adminisztratív ellenőrzés és előlegek előkészítése a 2021-es kampányhoz; a mezőgazdasági termelők által a COVID 2021 támogatási intézkedések keretében benyújtott fizetési kérelmek mérlege; adminisztratív ellenőrzés és a kifizetések előkészítése az 58/2021-es, a szarvasmarha-tenyésztők tevékenységét támogató állami rendszer 2021-es létrehozásáról szóló sürgősségi kormányrendelet szerint, a Covid-19 járvány által kiváltott gazdasági válsággal összefüggésben és az Eurorégió sajátos egyéb aktuális problémái.

„Az APIA vezérigazgatója az APIA megyei központok vezetőségével folytatott megbeszéléssorozaton ösztönzi a munkatempó folyamatosságát, a 2021-es előlegfizetési kampány sikeres megkezdéséhez szükséges ellenőrzési ütemterv betartását, valamint az APIA által nyújtott támogatás és a támogatási kérelmek benyújtására irányuló kampányokhoz kapcsolódó szakaszok lebonyolításában való folyamatos részvételt” – áll az ügynökség közleményében.