Fără categorie

Augusztus 25. – sürgős határidő azoknak a juhtenyésztőknek, akik támogatást igényeltek az APIA -tól

Augusztus 25. a határidő azoknak a juhtenyésztőknek, akik támogatást kértek idén az országos költségvetésből állataik után, de kifizetést kértek a kapcsolt zootechnikai támogatás (SCZ) keretében is. A pásztorok a támogatást kérhettek 50 nőstény juh / 25 nőstény kecske után, ezt országos átmeneti támogatás keretében, a termeléshez kötött támogatási rendszer (ANTZ 9) formájában nyújtják, de további összegeket is az SCZ -re, amely 500 állatra / gazdaság korlátozza a kifizetéseket.

A Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) támogatásokra vonatkozó útmutatója szerint a juhtenyésztők augusztus 25-ig kötelesek a gazdaságokban tartani azt a juh- / kecskeállományt, amelyre ANTZ 9-et kértek. Az állatokat a kérelemben említett ANSVSA kóddal rendelkező gazdaságban kell tartani a 100 napos időtartam alatt, azaz 2021. augusztus 25-ig.

„Jogosultak a kifizetésre a gazdák azon nőstény juhok és / vagy nőstény kecskék után, amelyek a (100 napos) visszatartási időszak végére beléptek vagy elhagyták az ANSVSA kóddal rendelkező gazdaságokat, amelyek ugyanazon kedvezményezett tulajdonában vannak, vagy azon egyesületek / szövetkezetek / termelő csoportok gazdaságába, amelyekhez ideiglenesen legeltetésre kerültek, feltéve, hogy az állatok a kérelmező tulajdonában maradnak az ideiglenes áthelyezés során.

Emlékeztetünk arra, hogy a pásztorok 2020 -ban állatonként 2.264 eurót kaptak. Lejben ez az összeg körülbelül 11.032 lejt tesz ki állatonként.

Augusztus 25. – az állatonkénti „nagy” támogatásra regisztrált juhok / kosok határideje

A kapcsolt juhtenyésztési támogatás (SCZ-O nőstény juh és / vagy kos) esetében is be kell tartani a 100 napos őrzési időszakot, amely augusztus 25-én jár le.

„Azokat az állatokat, amelyekre SCZ-O-t igényeltek, nőstényjuhok és / vagy kosok, 100 napig kell tartani a megőrzési időszakban, 2021. augusztus 25-ig (a tartási időszak végéig), a kérelemben megjelölt ANSVSA kóddal rendelkező gazdaságban / gazdaságokban, és / vagy a kérelmező tulajdonában lévő ANSVSA kóddal rendelkező gazdaságokban és / vagy egyesületek / szövetkezetek / termelői csoportok olyan gazdaságában, ahova az állatokat ideiglenesen legeltetésre szállították, feltéve, hogy az állatok tulajdonosa a kérelmező marad az ideiglenes áthelyezés időtartama alatt”, az APIA útmutató is meghatározza.

Meg kell jegyezni, hogy a juh / kecske SCZ egy olyan rendszer, amely a korábbi években előlegben részesült, amelynek kifizetése idén a tervek szerint október 18 -án kezdődik. A pásztorok a 17,92 euró 70 százalékát kapták előlegként, ez a tavalyi évre meghatározott összeg.