Fără categorie

Bălțată Românească marhahús – prémium termék a nagy üzletek polcain!

Hazánkban a gazdaságokban nevelt román Bălțată marha húsa prémium termékké válik, amely a nagy üzletek polcaira kerül. A „Bălțată Românească” Simmental típusú Szarvasmarha-tenyésztők Szövetsége (ACVBR-SIM) már elkészítette az első olyan termékeket, amelyeket a fogyasztók majd megtalálnak az üzletekben, és amelyek zsenge, friss és minőségi húst biztosítanak.

Az egyesület bejelentette, hogy a különböző megyékből származó taggazdaságai biztosítják a szükséges, 800 kg-ig hízott Bălțată Românească fajú marhákat a boltok polcaira kerülő prémium húskészítményekhez.

Mostantól a “Bălțată Românească – román termékek” márka folyamatosan garantálja a fogyasztóknak a friss, zsenge és minőségi húskészítményeket! Az érdeklődő gazdák, a Bălțată Românească tenyésztői az ACVBR-SIM munkatársai lehetnek, közvetlenül vagy az ország megyéiben működő társulásokon keresztül. A húskészítményekkel párhuzamosan az ACVBR-SIM fejleszti a tejfeldolgozó és tejgyűjtő egységek hálózatát. Ez egy jó esély a romániai Bălțată tenyésztőknek, hogy közösen és szervezetten biztosítsák a napi élelmet a lakóknak. Higgy a román gazdákban, higgy az ACVBR-SIM-ben! – fogalmazott az egyesület.

Az Agrointeligența-AGROINTEL.RO elsőként írt az ACVBR-SIM tervéről a Bălțată Românească fajok húskészítményeinek piacra dobásával kapcsolatban. Erről a témáról itt olvashat:  Ofensiva Bălţatei Româneşti pe piaţa cărnii de vită: ”Investim în 20 de ferme de îngrășare care vor aduce pe piață 2.000 de capete lunar”