Fără categorie

SCZ juhok és kecskék, 2021.: 16,55 euró állatonként. Kifizetés október 18-tól!

APIA támogatás juhokra 2021-ben – Adrian Oros miniszter bejelentette a kapcsolt állattenyésztési támogatás – SCZ összegét. A juhtenyésztők állatonként 16,55 euró támogatásban részesülnek, ugyanezt az összeget kapják a kecskék után is.

Az SCZ juhok és kecskék után, 2021 -re. A földművelésügyi miniszter, Adrian Oros kedden – szeptember 14-én bejelentette, hogy mekkora összeget fizetnek idén a juhok esetében a nagytámogatás keretében. 16,55 euróról van szó minden jogosult juh vagy kecske után, az elsőleg kifizetés 2021. október 18-án, hétfőn kezdődik.

Adrian Oros pontosította, hogy a tenyésztőkre szánt összegeket kormányhatározat tartalmazza, amelyet hamarosan nyilvánosságra hoznak, a dokumentum a területalapú támogatások összegét is meghatározza. „Ebben a kormányhatározatban is fellelhető a juhokra vonatkozó, állattenyésztéssel összefüggő támogatási rendszer közvetlen kifizetéseinek felső határa. Itt 71,3 millió euróról beszélünk 4,3 millió jogosult juhra, az egy állatra jutó összeg pedig 16,55 euró. E támogatási forma kedvezményezettje több mint 800.000 mezőgazdasági termelő. A kifizetések október 18 -án kezdődnek” – mondta Adrian Oros sajtótájékoztatóján.

Megjegyzendő, hogy október 18-tól az előleget csak a kormányhatározat által megállapított összegek legfeljebb 70 százalékában fizetik ki, és a fizetési időszak november 30-án ér véget, majd december 1-jétől az APIA megkezdi a hátralék kifizetését.