Fără categorie

A bikák 2021-es szemléje, az állattenyésztés példás eseménye, október 1-jén, a Semtest Craiova!

Bika felvonulás 2021. – A román genetika bemutatója, immár negyedik alkalommal! A legjobb tenyészbikák iránt érdeklődő gazdák legjobban vért őszi eseménye október 1-én, pénteken lesz Dolj megyében, és hagyományosan a Román Szarvasmarha-tenyésztők Általános Szövetsége (AGCTR), a Román Bălțată Simmental típusú Szarvasmarha-tenyésztők Szövetsége (ACVBR-SIM), a Bruna Schwyz Máramaros Egyesület és a Semtest Craiova szervezi, amely egyben a rendezvény házigazdája is.

A már hagyományosnak számító esemény, „A román Bălțată, a Negru, a román Simmental típusú Bălțată és a Brună de Maramureș fajtájú romániai bikák felvonulása” idén a Semtest Craiova genetikai központban kerül megrendezésre, Malu Mare községben, a Bechetului utca 157. szám alatt, Dolj megyében, „Együtt a román állattartásért!” mottóval, 9 óra 30 perctől.

A szervezők szerint a bikákat a 3 tenyésztővállalat gondosan válogatta össze, hogy elérje az egyes fajták tenyésztési programjának céljait.

Az eseményt az Agrointeligența élőben közvetíti

A járványhoz kapcsolódó korlátozások miatt a Bikaparádé idei kiadására csak a meghívóval lehet belépni, amelyet nyomtatva vagy elektronikusan lehet felmutatni. Az esemény élőben nézhető az Agrointeligența-AGROINTEL.RO Facebook -oldalán és az Agrointeligența -AGROINTEL.RO honlapon – október 1 -én, pénteken.

Az állattenyésztési ágazat hatósági képviselőit is várják az eseményre

A rendezvényre várják a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (MADR), az Állattenyésztési Ügynökség (ANZ) képviselőit, valamint az állattenyésztőket, a tenyésztőtársaságok képviselőit, de az egyszerű állatrajongókat is.

Bikaparádé, 2021. – Az esemény programja

Az Agrointeligența – AGROINTEL.RO címre küldött sajtóközlemény szerint a rendezvény programja idén változatos, a szervezők körültekintően állították össze.

  • 09:30 – vendégek fogadása;
  • 11:00 – A rendezvény hivatalos megnyitója, a tisztségviselők és a tenyésztői szövetségek képviselőinek beszéde;
  • 11:45 – Bălțată cu Negru Românească, a Bălțată Românească Simmental, a Brună bikák és néhány ismert bikafaj felvonulása;
  • 14:00 – Következtetések és jövőbeli tervek: tenyésztők, a terület szakemberei, ANZ, MADR, gazdák, Semtest Craiova.