Fără categorie

Ez történik most az APIA-nál! Az utolsó lépések, mielőtt valamennyi gazda megkapná a támogatásokat!

Az utolsó lépéseket teszik a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökségnél (APIA), hogy minden gazdálkodó megkaphassa az idei évhez kapcsolódó támogatásokat. A Gorj Megyei APIA által közölt információk szerint az ügynökség szintjén jelenleg is folyik a nyomon követési intézkedés, amelynek célja, hogy tisztázza a gazdával a távérzékelést (CwRS) végző szolgáltató által az első fotóértelmezés után azonosított eltéréseket (rendelt hibakódokat).

A felmerülő kérdéseket az APIA központjában lehet megoldani, az eredmények adminisztratív ellenőrzésben való felhasználásával és / vagy alfanumerikus (az IACS adatbázisban) és vektoros (az online IPA -alkalmazásban) módosításokkal, az adminisztratív módon nem tisztázható helyzetekben.

Távérzékelés esetén a parcellákat és a terményeket a képernyőn, térinformatikai környezetben, a fotóértelmezési folyamaton keresztül azonosítják és mérik, a gazda által az IPA-online-ban végzett digitalizációs folyamatban megjelölt hely alapján.

A fotóértelmezés két nagy felbontású műholdkép – HR és egy nagyon nagy felbontású kép – VHR sorozatán alapul. Így azoknál a gazdaságoknál, amelyek a távérzékelést követően legalább egy olyan parcellával rendelkeznek, amely technikai kóddal különböző eltéréseket jelez, „nyomon követési” műveletet hajtanak végre a távérzékelési vezérlőtevékenység szerves részeként.

A távérzékelési ellenőrzés során a kódolási és diagnosztikai szabályokat a parcellák, a fizetési csoport és a dosszié szintjén alkalmazzák.

Ezeknek a szabályoknak az a célja, hogy kiválasszák azokat a dossziékat, amelyek nyomon követést igényelnek. A fotóértelmezést követően, a távérzékelés egyik szakaszaként, amelynek célja a gazdálkodók által az IPA-ban készített online parcellák azonosítása és digitalizálása – az egyes parcellák területét a műholdképen látható parcellák határainak figyelembevételével határozzák meg, és mindenik parcellához legalább egy műszaki kódot, egy mért területet, egy használati kategóriát és egy megfigyelt kultúrát rendelnek hozzá.

Az APIA távérzékelési ellenőrzési eljárásában azon gazdákat ellenőrzik, akiket az ellenőrző mintába belefoglaltak, de nem csak. Így a bizalom és a reprezentativitás minimális szintjének biztosítása érdekében a következőket ellenőrzik a műholdképen: a távérzékelésre kiválasztott gazdálkodók összes parcelláját, de a ki nem választott mezőgazdasági termelők parcelláit is, közös termények esetében.

A 2021-es alkalmazási évre az APIA-nál 39.016 gazdát és összesen 570.585,76 hektár összterületet ellenőriztek távérzékeléssel. További 13.035 gazdát és 748 797,54 hektár területet ellenőriztek klasszikus módszerrel.