Fără categorie

A de minimis és az állami mellett, újabb támogatások körvonalazódnak a gazdák számára

Több európai ország gondolkodik egy olyan stratégián, amely során az elkövetkező években támogathatja gazdálkodóit. A piaci válság és az emelkedő vagy csökkenő árak, a katasztrofális évek, amikor a termelés összeomlott, az értékesítésben felmerülő problémák – csupán néhány olyan helyzet, amelyet azok a kormányok vesznek figyelembe, amelyek biztosak akarnak lenni abban, hogy szükség esetén segítséget tudnak nyújtani a mezőgazdasági termelőknek.

A csekély összegű támogatási és az állami támogatási intézkedések mellett (amelyek jól körül határolt uniós szintű szabályozással rendelkeznek), a kormányok egy másik eszközt is fontolgatnak a gazdák segítésére. A felhasznált összegeket az új közös agrárpolitika révén az országnak elkülönített európai alapokból származó pénzek teszik ki, az összegeket pedig a Nemzeti Stratégiai Terv egy külön fejezetébe „fogják be”. Egy fejezet, amely a III. Pillér néven válhat ismertté.

Bulgária, egy ország, amely bevezeti a III. Pillért a PNS-be

Bulgária azon országok egyike, amely bejelentette, hogy felveszi a harmadik pillért a PNS-be. Az Agri.bg szerint a szófiai döntéshozók az elmúlt hónapokban többször is megemlítették, hogy fejlesztik a KAP harmadik pillérét, amely az I. pillérhez, a közvetlen kifizetésekhez, és a II. pillérhez, a vidékfejlesztési programhoz képest külön álló fejezet lesz.

Jelenleg a gazdálkodókat két fő eszközzel lehet támogatni: a de minimis támogatással és az állami támogatással. Az elmúlt évek azonban azt mutatták, hogy az e rendszereken keresztül elkülönített pénz gyorsan fogy, és hogy e rendszerek nem mindig hatékonyak. Ezek a rendelkezésre álló forrásoktól függenek, beleértve a szakminisztérium költségvetését.

Egy kifizetési ügynökség által és nem magánszemély által kezelt alap

A harmadik pillér az állami és csekély összegű támogatástól eltérő eszköz lesz, és kölcsönös alap vagy kockázatgarancia-alap formájában jelenik meg. Az állam kezeli majd – közvetlenül a Földművelésügyi Minisztérium a PNS-ből származó európai pénzeket kezelő kifizetési ügynökségen keresztül. Tehát nem egy magán entitás, hanem a kormányzat, amely az összegek odaítéléséhez, a kifizetési eljáráshoz és az összegek európai szintű elszámolásához szükséges jogszabályokat is kidolgozza.

A harmadik pillér a PNS része lesz, és a költségvetéséből fogják táplálni. Ez az alap dugaszként is funkcionálhat, azaz, ha fennáll annak a veszélye, hogy az ország elveszíti a fel nem használt forrásokat, akkor ezeket könnyen át lehet vinni az ilyen típusú mechanizmusba.

A III. Pillér célja – a gazdák jövedelmének garantálása szükség esetén

A III. Pillér fő célja a gazdák minimális jövedelmének garantálása, azaz még akkor is, ha egy bizonyos esemény bekövetkezik – például jégeső, illetve ragadós száj- és körömfájás az állatok esetében – a gazdát nem fenyegeti csődveszély. Meg kell jegyezni, hogy ez az eszköz nem kapcsolódik a biztosítók által folyósított kifizetésekhez.

Másodszor, ezzel a mechanizmussal az állam képes lesz támogatni a piacokat, és készpénzzel is garantálni fogja a kockázatot.

Harmadszor, ha garanciákra van szükség a nemzetközi befektetésekhez vagy a nemzetközi piacokhoz, beleértve a harmadik országokat is, akkor az államnak lesz mechanizmusa az ilyen típusú tevékenységek támogatására is.

Végül, de nem utolsósorban, ezzel az eszközzel az állam, ha úgy dönt, társfinanszírozhatja a PNS-t, beleértve közvetlenül az ilyen típusú garanciaalapot is, amely kívül esik az állami támogatásokra vonatkozó korlátozásokon-hangsúlyozták a bolgár tisztviselők.