Fără categorie

Adrian Pintea, APIA: A támogatások előlegének kifizetése – 3 hét alatt teljesítve!

A Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) gyors ütemben engedélyezi a gazdálkodók támogatásának kifizetését! A kifizetési ügynökség vezetője, Adrian Pintea úgy nyilatkozott, hogy az összegek kifizetése az előlegek utalásának kezdetétől, azaz október 18-ától számított három héten belül befejeződhet.

„Azt szeretném, ha minél többen megkapnák ezt a pénzt a több mint 800.000 gazdálkodó közül, akiknek az APIA-nak utalnia kell, és akik már jogosultakká váltak az összegekre. Mondtam ugyanis, hogy több olyan gazdálkodó van, aki a kontrollmintában van, és vannak még tisztázni valók velük kapcsolatban, vagy van 4-es csomagjuk is, a zöldnövények (a kompenzációs intézkedések keretében – szerk.megj.), ők csak valamikor március végén kaphatják meg a pénzt” – hangsúlyozta az APIA illetékese az Agrointeligența-AGROINTEL.RO-nak adott interjú keretében.

Az APIA vezetője szerint az ügynökség célja, hogy 3 hét alatt teljesítse az előleg kifizetését.

„Nagyon jó lenne, ha két hét alatt sikerülne befejezni a kifizetést, de ez természetesen nem lehetséges, mert mindenféle hiba, vagy nagyobb bonyolultságú dosszié is adódhat, de mint mondtuk, október 18-án kezdtünk, hivatalosan, és november 30-án kell teljesíteni a kifizetést, de addig biztosan nem fogjuk elhúzni a folyamatot. És akkor, ha minden rendben megy, és miért ne, 3 hét múlva véget érhet az előlegfizetés” – mondta az APIA vezetője.

Az Adrian Pintea által nyilvánosságra hozott legfrissebb adatok szerint, október 18. és október 23. között 566.995.777 euró összegű kifizetését engedélyeztek 445.084 gazdálkodó számára, ami az előlegre jogosult gazdálkodók teljes számának 54,59 százaléka. Az előleg kifizetése hivatalosan november 30-án zárul, a végső kifizetés pedig december 2-án kezdődik.