Fără categorie

Autója nélkül maradt egy gazda, miután megpróbálta megvédeni termését a vaddisznóktól

Egy Brăila megyei gazda autó nélkül maradt, és 20 ezer lejes kár megfizetésére kényszerül, miután rajtakapták, amint egy vaddisznócsordára vadászott. A Brăilai megyei gazda azt mondta a határrendészeknek, hogy nem vadászott az állatokra, csak elkergette azokat mezőgazdasági terményei közeléből.

A Berezeni Határrendészet határőrei – I.T.P.F Iasi, a múlt hét végén az államhatárt kémlelték éjjellátó berendezéssel, és a Prut folyótól mintegy 500 méterre fekvő Bumbăta határváros közelében egy kaotikusan mozgó autót vettek észre, amely köröket írt le, és kanyarokat vett be, bekapcsolt fényszórókkal. A rendőrök alapos megfigyelés után megállapították, hogy a szóban forgó jármű egy mintegy 20 fős vaddisznócsordát kergetett, a vadak közül pedig három a földre zuhant.
Egy határrendészeti járőrcsapat a lehető legrövidebb időn belül a helyszínre érkezett, és lefoglalta a járművet. Az ellenőrzés során megállapítást nyert, hogy a jármű egy Toyota Land Cruiser, amelyet egy 35 éves brăilai férfi vezetett, áll az intézmény közleményében.

A gazda kijelentette, hogy nem vadász, és nincs is nála vadászfegyver

Amikor a rendőrök a vadászati ​​engedély, a ​​tagsági igazolvány, a fegyvertartási engedély és a szelvény bemutatását kérték, a brăilai férfi kijelentette, hogy nem rendelkezik fegyverrel, nem tagja egyetlen vadásztársaságak sem, és nincs vadászati ​​engedélye sem.

A szállítóeszköz átvizsgálata során az ellenőrök nem találtak fegyvert, lőszert, vadállatot, sem ezek maradványait. Ehelyett kiderült, hogy a járművön vörös nyomok, feltehetőleg vérfoltok vannak, és az autó is károsult.

A gazda azért üldözte a vaddisznókat, hogy távol tartsa azokat a terméstől

A megállapított tényekkel kapcsolatban a brăilai férfi azt nyilatkozta, hogy azért követte a vaddisznókat, hogy elűzze azokat, hogy nehogy elpusztítsák a mezőgazdasági terményeket, és nem állt szándékában megölni őket. Elmondta azt is, hogy tudta, hogy véletlenül elütött hármat a vadak közül, de nem értesítette az illetékeseket, mert úgy gondolta, hogy az állatok nem pusztultak el, vagy hogy nem szenvedtek olyan sérülést, amely halálukhoz vezetett volna.

A három elesett vaddisznót 20 ezer lejre értékelték

Az orvvadászott áldozatává esett három vaddisznót, két nőstényt és egy hímet, amelyeket 20 ezer lejre értékeltek fel, átadták a Vaslui Megyei Sportvadászok és Horgászok Egyesületének, az igazságügyi rendőri szerv irányításával.

A 75.000 lej értékű Toyota Land Cruiser autót a vizsgálatok folytatása és lezárása érdekében lefoglalták.

A határőrség orvvadászat bűntett elkövetésének alapos gyanújával folytat nyomozást.