• Rólunk 
  • Agrointelligencia

    Az AFIR meghosszabbította a 17.1 – Biztosítási díj alintézkedéshez kapcsolódó pályázat benyújtási határidejét

    Agrointelligencia Agrointelligencia -

    A Vidéki Beruházásokat Finanszírozó Ügynökség (AFIR) meghosszabbította a mezőgazdasági termések biztosítására vonatkozó támogatási kérelmek benyújtásának határidejét a 17.1 – Termény-, állat- és növénybiztosítási díjak alintézkedésen keresztül.

    A gazdálkodók jelentkezését 2021. december 16-ig várják.

    Az AFIR szerint a 17.1 alintézkedés célja, hogy a gazdálkodókat a magánbiztosítási rendszerekben való részvételre ösztönözze a mezőgazdasági termésüket esetlegesen érintő kockázatok megfelelő kezelése érdekében. Ugyanakkor elősegíti a gazdálkodók ösztönzését abban, hogy igénybe vegyék a biztosításokat, valamint a biztosítótársaságokat a biztosítható kockázatok kiterjesztésre.

    A 17.1 – Termény-, állat- és növénybiztosítási díjak alintézkedés céljai a 17. „Kockázatkezelés” intézkedésbe illeszkednek, a 1305/2013. Rendelet (CE) 36. és 37. cikkelye szerint, a későbbi módosításokkal és kiegészítéssel, és hozzájárul a DI 3B „Kockázatkezelés és megelőzés támogatása üzemi szinten” beavatkozási területhez.

    A 17.1 alintézkedés kedvezményezettjei a gazdák, és a minimális jogosultsági feltételek a következők:

    A vissza nem térítendő támogatás a gazdálkodó által ténylegesen befizetett támogatható biztosítási díj értékének 70 százaléka.

    A 17.1 alintézkedéshez – amely alapján a gazdálkodók által ténylegesen befizetett támogatható biztosítási díj értékének legfeljebb 70 százalékát visszaigényelhetik – kapcsolódó projekteket eredetileg 2021. október 31-éig lehetett benyújtani, de az AFIR ezt a határidőt 2021. december 16-ra módosította.