Fără categorie

Az APIA vezetőjének bejelentése a támogatásra váró gazdálkodók számára!

Mostanáig a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) támogatására jogosult mezőgazdasági termelők 88,88 százaléka kapta meg a 2021-es APIA szubvenció előlegét. Az intézmény főigazgatója, Adrian Pintea november 5-én, pénteken jelentette be, hogy az előlegfizetési kampányban engedélyezett egymilliárd eurós küszöböt átlépték.

„A valóság és az intézményi meggyőződés, hogy szigorúan a tényekre koncentrálunk mindenben, amit az APIA-n keresztül a bevált gyakorlatokkal végzünk. Köszönöm az Ügynökség teljes csapatának az összehangolt erőfeszítést, és hogy megértették, hogy hatékonynak kell lennünk, és a tartósan jó ütemben haladó munkánk eredményeként sikert könyvelünk el, eddig most első alkalommal túlléptük az 1 MILLIÁRD EURÓS kifizetést”, mondta Adrian Pintea.

Az APIA a 2021-es kampányban benyújtott kérelmekre pontosan 1,07 milliárd euró előleget utalt át, és mostanáig 684.782 gazdálkodó kifizetését engedélyezték. „A kifizetésben részesülők aránya az előlegre jogosult gazdálkodók számának 88,88 százaléka!” – jelentette be az APIA vezetője.

November 30-ig tart az APIA 2021-es támogatásának előlegfizetési kampánya, a gazdálkodók a pályázók annál a központnál tájékozódhatnak arról, hogy rajta vannak-e a fizetésre jogosultak listáján, vagy a kifizetés előtt állók listáján, ahova a kérelmet benyújtották. December 2-tól folytatja az APIA a támogatások kifizetését, áttérve a rendszeres kifizetésre, 2022. június 30-i határidővel.