Fără categorie

Egy gazdálkodó család takarította be a világ legnagyobb burgonyáját

Egy gazdálkodó család takarította be a világ legnagyobb burgonyája. A hatalmas krumplit egy gazdálkodó család fedezte fel, akik nagyon meglepődtek, amikor észrevették, hogy a Rekordok Könyvébe illő, 7,9 kilogrammos burgonya nő a kertjükben!

Egy új-zélandi házaspár véletlenül tudta meg, hogy a házuk kertjében óriási burgonya nőtt, amely a DPA szerint a világ legnagyobbja lehet, idézi a hotnews.ro.

Az óriásburgonyát véletlenül fedezték fel. A pár, Colin és Donna Craig-Brown, akik az északi sziget Waikato régiójában élnek, éppen a kertet takarították a gaztól, amikor Colin felfedezte a 7,9 kilogrammos burgonyát a helyi média jelentései szerint.

– Beszúrtam a villát, kihúztam a földből, és azt mondtam: Istenem, mi van itt? És arra gondoltam, mi ez?” – jelentette ki a férfi még mindig csodálkozva.
Az óriásburgonyáról készült videó azonnal bejárta a világot, átvették a nagy nemzetközi kiadványok, de felkerült a közösségi oldalakra is.

A hatalmas zöldség a „Doug” nevet kapta, és a házaspár bevallott, hogy nagyon meglepődtek, főleg, hogy mostanában nem ültettek krumplit a kertben. Ezért nem tudják pontosan, mióta nő a burgonya a kertjükben.

A legnagyobb burgonya világrekordját eddig egy 4,9 kilogrammos brit krumpli tartja, de Colin arra vár, hogy a Guinness-rekordok könyve megerősítse, hogy Doug az új rekorder.

Az óriásburgonya nem kerül sülve a házaspár asztalára, ahogy azt mindenki várná, hanem vodka formájában fogyasztják el. Colin ebből az óriási zöldségből szándékozik elkészíteni az italt.

„Elbúcsúztatjuk, és mindannyian tisztelegünk Doug előtt azzal a vodkával, amit készítek belőle. Szerintem az egyetlen jó dolog, amit készíteni lehet belőle, hogy erjeszted, és nem eszed” – említette a kis gazda.