Fără categorie

A gazdaszövetség értesítése: november 12. – határidő az állattenyésztők számára!

A gazdaszövetség bejelenti: november 12. – határidő az állattenyésztők számára! Az Aberdeen Angus Románia Egyesület tájékoztatja az állattenyésztőket, hogy 2021. november 12-e a határidő, ameddig a Termelési Teljesítmény Hivatalos Ellenőrzése (COP) és a Genealógiai Fajtanyilvántartás (RG) szerződéseinek mellékleteit beküldhetik.

Az Egyesület képviselői a Facebook-oldalon közölt bejegyzésben emlékeztetik a gazdálkodókat, hogy a továbbított adatok alapján összeállítják azon tenyésztők listáját, akik részesülnek a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) támogatásában, az RG 2022-es szolgáltatásaira 100 százalékos arányban, és a COP esetében 70 százalékos arányban a fajtiszta állatokra.

Ezzel egyidejűleg értesítik azokat a természetes vagy jogi személyeket, akik az előző évben nem küldték meg időben a kért dokumentumokat, hogy nem részesülnek támogatásban, és valamennyi szolgáltatás ellenértékét teljes mértékben ki kell fizetniük.

„2021.11.12 – COP és RG szerződések mellékleteinek benyújtási határideje

Tisztelt Aberdeen Angus Románia Egyesület tagjai!

Tekintettel az Ön gazdaságában bekövetkezett állatállomány változásaira, e-mailben megküldtük az Aberdeen Angus Genealógiai Nyilvántartási és Fenntartási Szerződés mellékletét, valamint a Hústermelésre vonatkozó Hivatalos Teljesítmény-ellenőrzési Megállapodást, és az Ön felelősségére tett nyilatkozatot, hogy Ön áfafizető/nem áfafizető. Kérjük, küldje vissza valamennyi aláírt és lepecsételt dokumentumot (adott esetben).

Az e-mailben küldött dokumentumban szereplő állatok száma a “BIDAA – Aberdeen Angus Informatikai Adatbázisa” számítógépes program szerint kerül kitöltésre, az Ön által küldött dokumentumok alapján.

A 2022. évi számlák kiállítása e melléklet alapján történik. A hatályos jogszabályok szerint ki kell tölteni a 2014.12.30-ai 1.179. számú kormányhatározat (utólagos módosításokkal és kiegészítésekkel) 7. cikkelyének 2. bekezdésénél szereplő szolgáltatások kedvezményezettjeinek listáját, amely az APIA-tól történő 2022. évi elszámolásához szükséges, a támogatás az RG 2022-es szolgáltatásaira 100 százalékos arányban, és a COP esetében 70 százalékos arányban történik a fajtiszta állatokra.

Azok a magánszemélyek vagy jogi személyek, akik az előző évben nem nyújtották be időben az Aberdeen Angus Románia Egyesület által kért dokumentumokat, nem részesülnek ebben a támogatásban, minden szolgáltatás ellenértékét teljes mértékben kifizetik.

Ezt a mellékletet kitöltve, aláírva és (adott esetben) lepecsételve legkésőbb 2021.11.12-ig el kell küldeni az office@aberdeenangus.ro e-mail címre.

Ha ezt a határidőt nem tartják be, akkor a COP és RG szolgáltatásainak ellenértékét teljes egészében a gazdának kell kifizetnie” – hirdetik az Aberdeen Angus Románia Egyesület képviselői.