• Rólunk 
  • Agrointelligencia

    Gabonapelyvával való szennyezés miatt 15.000 lejjel bírságolt meg egy gazdaságot a környezetvédelmi őrség!

    Agrointelligencia Agrointelligencia -

    15.000 lejes bírságot szabtak ki egy cégre, amely gabonaféléket szárított, és a belőlük származó pelyva a levegőbe szállt. A szankciót kirovó környezetvédelmi őrség megjegyzete, hogy a gazdasági szereplők kötelesek intézkedni a levegőbe történő szennyezőanyag-kibocsátás megállításáról, korlátozásáról vagy csökkentéséről.

    „A gabonafélék és vetőmagok kereskedelmének és tárolásának helyén végzett, előre be nem tervezett ellenőrzést követően, a Botoșani Megyei Környezetvédelmi Őrség csapata megállapította, hogy a gazdasági szereplő nem tett intézkedéseket a levegőbe történő szennyezőanyag-kibocsátás megállítására, korlátozására vagy csökkentésére, ennek következtében a felszálló pelyvát és port széthordta a szél. Az ellenőrzött helyszínnel szomszédos földekről jelentős mennyiségű por, valamint a gabona és vetőmag szárításából származó növényi hulladék került elő” – áll a környezetvédelmi őrség közleményében.

    A céget 15.000 lejre büntették. „A gazdálkodó számára 3 (három), határidős intézkedést állapítottak meg a feltárt hiányosságok orvoslása érdekében, és 15.000 lej összegű szabálysértési szankciót alkalmaztak” – áll a közleményben.