• Rólunk 
  • Agrointelligencia

    Az APIA teljesítette a kifizetéseket ezeknek a gazdáknak! A mostanig utalt pénzek!

    Agrointelligencia Agrointelligencia -

    Az APIA teljesítette a kifizetéseket ezeknek a gazdáknak! A mostanig utalt pénzek! A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (MADR) bejelentette, hogy a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) befejezte a 2020-as mezőgazdasági életjáradékként esedékes összegek kifizetésének kampányát, összesen 44.630.318,93 utalt lejt 35.201 kedvezményezett számára.

    A MADR december 9-én, csütörtökön az Agrointeligența-AGROINTEL.RO-hoz eljuttatott közleményében leszögezi, hogy amennyiben az APIA által a bérlőknek átutalt összegek különböző objektív okokból visszakerülnek az iroda számlájára, az APIA a fizetésüket 3 éven belül folytathatja.

    A járadékos halála esetén a hatályos jogszabályok szerint a járadékost megillető járadékot az örökösök kapják, az alábbi igazoló dokumentumok alapján:

    – az örökös felszólítása a mezőgazdasági bérlő haláláig esedékes fizetésre,
    – a bérlő halotti bizonyítványa (másolat és eredeti),
    – az eredeti bérlői igazolvány,
    – az örökös / az elhunyt bérlő utolsó járadékának kifizetését kérelmező BI / CI másolata (és eredeti),
    – örökös státus bizonyítványa / hagyatéki bizonyítvány / örökösi bizonyítvány (másolat és eredeti),
    – több örökös esetén meghatalmazást/közjegyzői nyilatkozatot is benyújtanak, amelyen a többi örökös egyetértése a mezőgazdasági életjáradék igénylésével és beszedésével kapcsolatban (másolat és eredeti) szerepel.

    A bankok / Román Posta által a kedvezményezetteknek kifizetett és az APIA számlára visszaküldött összegek felkerülnek az APIAweboldalára (Speciális intézkedések – Nemzeti költségvetésből finanszírozott támogatási intézkedések – Mezőgazdasági életjáradék – Kimutatás a bankok által befizetett és visszaküldött összegekről /Román posta, azaz „Măsuri specifice – Măsuri de sprijin finanțate de la bugetul național – Renta viageră agricolă – Situația sumelor plătite și returnate de bănci/Poșta Română” ).

    Ezekben az esetekben az elhunyt bérlők kedvezményezettjei / törvényes örökösei az összeg visszaküldésének okától függően az összeg visszaküldésének okát az APIA megyei központtal vagy Bukarest önkormányzatával egyeztetik, ahol a bérlői igazolványt aláírták.